Kindergarten & schools
-
Frida - Lunch scheme arrangements in daycare facilities
Project FRIDA aims at creating knowledge about different aspects of lunch scheme arrangements in kindergartens.
-
EuroHPU - European Health Promoting Universities
A Health Promoting University aspires to create a learning environment and organisational culture that enhances the health, well-being and sustainability of its community and enables people to achieve their full potential.
-
EVIUS - Evaluating free school meals (in danish)
Formålet med projekt EVIUS har været at foretage en evaluering af indførelse og drift af skolemad ved forskellige skolemadskoncepter, som blev etableret med økonomisk støtte fra FødevareErhverv.
-
Undurn - New Nordic Food for Youth at School (in danish)
Udgangspunktet for projektet New Nordic Food for Youth at School er at se på nyorienteringen af mad og ernæring på skolen, og at inddrage hverdagslivsperspektivet.
-
Periscope - Healthier Kindergartens (in danish)
Projekt PERISCOPE er et EU projekt gennemført i Italien, Polen og Danmark i perioden 2008-2010. Formålet med projektet var at vurdere sundhedsstatus og -adfærd blandt børn i børnehavealderen
-
Breakfast club in vocational schools (in danish)
PhD studiets hypotese er om servering af fuldkorns morgenmad til studerende på tekniske skoler kan ændre deres madvaner, fravær, frafald, indlæringsevner og koncentration.
-
Farm2School Collaboration - Fostering Food Literacy
A qualitative PhD study aims to analyse farm-school educational collaboration in Denmark focusing on the motivation, values, learning goals and teaching methods.
-
OMIC - Research & evaluation (in danish)
Dette projekt er forskningen bag og en evaluering af OMIC (Overskudsmedarbejdere i Coop).
-
Food for work (in danish)
Projektet ønsker at udvikle sundhedsfremmende tiltag på arbejdspladsen på to forskellige arbejdspladser.
-
Local food at school (in danish)
Projektet er et aktionsforskningsprojekt som, gennem et samarbejde i en kommune med skoler, lærere og lokale leverandører og producenter, har til formål at gennemføre et forløb i skolerne for derigennem at fremme elevernes maddannelse og forståelse for bæredygtighed gennem forsyningen af lokal mad i skolen.
-
DAGMAR - The Learning Preschool Foodscape (in danish)
Gennem forskellige metoder blev der i projektet undersøgt hvorledes en praktisk-kropslig orienteret pædagogisk praktisk kan understøtte en positiv udvikling af børnenes sundhed og trivsel i forhold til kost og ernæring på sigt.
-
LOMA - Local food strategies for children and youth in public institutions
LOMA stands for 'Local Food', and this research project takes a local perspective on production and consumption of healthy, public food in schools and kindergartens as well as local communities.
-
Gearing up the body & ReEx/ReLoc interventions
the Danish Heart Association in cooperation with Aalborg University and a range of other partners have done research to evaluate the effect of the “Gearing up the Body” program developed for the UCH vocational school in Denmark.