Ny forskning skal give mindre madspild og bedre patienternæring

Kan man skabe bedre patient ernæring og begrænse madspildet? Ja det viser ny AAU forskning fra fødevareområdet.

Last modified: 22.10.2015

Det er Kwabena Titi Ofei der netop har forsvaret  sin afhandling “Food Waste in Hospital: Minimizing without Compromising Patients Food Intake Using the DIMS”. Kwabena Titi Ofei har sammen med en række andre fødevare- og ernæringsforskere og firmaet Syscore udviklet en IT støttet måde at gøre noget ved madspildet og patienters ernæring. Metoden har fået navnet DIMS (Dietary Intake Monitoring System) og er en kombination af en vægt, en kontaktfri elektronisk identifikation, og billedgenkendelsesteknologi. Forskerne vil nu videreudvikle DIMS’en til en egentlig velfærdsteknologi til ikke bare danske sygehuse og plejehjem men osse til udlandet. Og til november tager forskerne så DIMS’en med på et internationalt forskeruddannelseskursus på Fudan Universitetssygehus i Shanghai. Kineserne har nemlig for alvor fået øjnene op for Danmarks foregangsland når det gælder velfærdsteknologi på mad området. Projektet har været en del af den satsning som Aalborg Universitet og Aalborg Universitetssygehus sammen med en række virksomheder udfører for at slå Aalborgs navn fast når det gælder om være førende i Danmark på evidensbaseret innovation indenfor den offentlige måltidsservice. Det er professor Bent Egberg Mikkelsen fra AAU, der sammen med Henrik Højgård Ramsussen og Mette Holst fra Aalborg Universitetssygehus har stået for vejledningen.

Læs hele artiklen, der blev bragt i Super Avisen d. 22. oktober 2015.

News from FoodServinspire