FoodScape Lab STUDIER
FoodScapeLab er fødevare- og ernæringsforskernes laboratorium for studiet af forbrugernes adfærd i mad og måltidssituationer. Den slags studier har gennemgået store forandringer over de seneste år. Spørgeskemaer, interviews og selvrapportering er blevet afløst af intelligente, personbårne, IKT baserede teknikker. På AAU har forskerne over de seneste år haft held til at udvikle og teste en række intelligente anvendelser af små enheder og kombinere dem med store data. Det er forskere fra fødevare og medieteknologiområdet der med assistance fra studerende på såvel de Integrerede Fødevare Studier (IFS), Medialogy og AAU’s forskeruddannelsesprogram, i fællesskab har udviklet de nye teknikker. Foodscapelab indgår i EU forskningsprogrammet Richfields som bl.a. undersøger hvad laboratorie skabte data kan bruges til i studiet af ernæringsadfærd. Udover forskerne bag Foodscapelab har også forskere fra Multisensory Lab og Visual Analysis of People Lab deltaget i udvikling af teknikkerne.