Download her rapporten "Projekt Sundhed og Lokalsamfund – SoL" udgivet af Steno Diabetes Center og Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed - Aalborg Universitet
Formål
Formålet med projekt Sundhed og Lokalsamfund (SoL) er at fremme sunde spisevaner og mere bevægelse blandt familier med børn i alderen 3-8 år i udvalgte lokalmiljøer på Bornholm. Projektet har fokus på børnefamiliernes kendskab, holdninger og adfærd i forhold til sund mad og bevægelse, og på forbedring af de fysiske rammer for sund livsstil i lokalmiljøet.
Projektet
Projektet består af en række aktiviteter, som hver især skal oplyse og motivere børnefamilierne til sundere mad- og bevægelsesvaner. Nogle af disse fokuserer på sunde rammer og aktiviteter i børneinstitutioner og supermarkeder beliggende i samme lokalmiljø. Andre aktiviteter anvender tv som platform til at oplyse og motivere borgerne. Projektet foregår i tæt samarbejde mellem lokalmiljøets forskellige parter og forskere. Dette er vigtigt for at sikre at alle parter får ejerskab af projektets aktiviteter. Desuden vil det sikre, at projektet kan forankres på Bornholm og fortsætte når projektet ophører.
Partnere
Nordea Fonden, Steno Center for Sundhedsfremme og Forskningscener for Sundhed og Forebyggelse.
Omtale
Presseklip Nordea Fonden, Bornholmere til kamp for bedre sundhed.
Bare Lidt Sundere - TV2 Bornholm - se de afsnit, som handler om projektet SoL med at klikke på linkene nedenfor:
28.05.2015: konklusioner fra projektet
12.05.2014: lokalgrupper
16.04.2014: status om hvad projektets aktiviteter har betydet for lokalområderne, og hvad der skal ske fremover.
19.02.2014: forslag til sund morgenmad
22.01.2014: butikkernes sunde salgstal midtvejs i SoL konkurrencen
01.11.2013: Slikfri kasser og omrokering af varer i butikken - Spar i Hasle
08.10.2013: Slikfri kasser - Kvickly i Nexø
08.09.2013: Paneldebat med Paul Bloch, Steno Diabetes Center, Helene C. Reinbach, Aalborg Universitet, og Susanne Carlsen, koordinator for SoL projektet
22.05.2013: børnene fra Børnehuset i Tejn er deltager i en forsøg til at øge forbruget af fisk på øen