Sundhedsfremmende design af supermarkeder og udespisnings omgivelser er omkostningskrævende. Derfor er der stor interesse for alternative design løsninger. F.eks. virtuelle genveje. Fødevareminister Dan Jørgensen, der er optaget af detailhandlens sundhedsmæssige ansvar, var da også meget interesseret i den demo under sit besøg i AAU’s FoodScapeLab den 8. januar. Besøget omfattede en hurtig demonstration af det virtuelle supermarked og det muligheder for at designe sundere supermarkedsomgivelser. Applikationen er udviklet i fællesskab mellem studerende på Integrerede Fødevare Studier (IFS) og på Medialogi. Professor Bent Egberg Mikklelsen, professor Stefania Serafin og lektor Lars Reng har stået får vejledningen. Udviklingsrarbejdet er sket i samarbejde med Lidl der er i gang med at evaluere erfaringer med kasselinjer der fremmer det gode valg
Dan Jørgensen får demo af Virtuelt Supermarked
Klar med første demo model til at teste valgarkitekturer virtuelt
Last modified: 26.01.2015
News from FoodServinspire
-
11.11.2015
Politiken is presenting the opportunities of the DIMS project in a online article
At november 8 the newspaper Politiken brought a article about the opportunities of the DIMS project both for hospitals and private use.
-
11.11.2015
Ny AAU forskning skal give mindre madspild og bedre patienternæring
Kan man skabe bedre patienternæring og begrænse madspildet? Ja det viser ny AAU forskning fra fødevareområdet. Det er Kwabena Titi Ofei der netop er blevet tildelt ph.d.-graden på Aalborg Universitet for sin afhandling "“Food Waste in Hospital: Minimizing without Compromising Patients Food Intake Using the DIMS”. Afhandlingen beskriver hvordan personalet i den offentlige forplejning opfatter barrierer for at gøre noget ved det store madspild, der er et af de helt store problemer i de store køkkener.
-
22.10.2015
Ny forskning skal give mindre madspild og bedre patienternæring
Kan man skabe bedre patient ernæring og begrænse madspildet? Ja det viser ny AAU forskning fra fødevareområdet.
-
29.09.2015
DR programmet "Spild af dine penge" sætter fokus på madspild
Meget mad ryger direkte i skraldespanden og op mod 40-45 procent af de råvarer, som bliver kørt ind i de offentlige institutioner går til spilde.
-
03.09.2015
Teknologi skal modvirke madspild og underernæring
DIMS'en og andre intelligente teknologier i Altingets sektion om velfærdsteknologi