Får skolebørn nok folkesundhed og maddannelse for vores EU kontingent?

Aalborg Universitet havde den 27.4 i samarbejde med Selskabet for Ernæringsforskning (SfE) inviteret til møde om den europæiske skolefrugtordning.

Last modified: 28.04.2015

Den nye version af EU’s skolefrugtordning (SFS) betyder nemlig nye muligheder for EU støtte til såvel frugt som til ”ledsageforanstaltninger”. Men udnytter vi pengene godt nok? Og hvilke pædagogiske og læringsmæssige muligheder ligger der gemt i ordet ledsageforanstaltninger? Gavner ordningen folkesundheden? Og hvorfor har ordningen aldrig fået den store udbredelse i Danmark? Og er det rigtigt at vi i Danmark sender frugt penge retur til EU?

Det var disse spørgsmål som gå hjem mødet den 27. april forsøgte at give svar på. Talerpanelet bestod af professor Agneta Yngve fra Örebro Universitet/Måltidets Hus i Sverige og leder af det store EU ProGreens projekt skolefrugt, David Andersen, Dansk Skolefrugt og ansvarlig for forsyningsdelen af ordningen til hovedparten af danske skoler samt professor Bent Egberg Mikkelsen, Aalborg Universitet, specialist i skolemad og formand for den EU’s ekspertkomite der har rådgivet kommissionen om såvel forsynings-, evaluerings- og ledsageforanstaltningsdelen.

Se præsentationerne her

News from Frida

See the list