Velbesøgt konference om "Frokostordninger For Fremtiden"

Se præsentationerne herunder

Last modified: 04.03.2016

 

Madpakkerne har fået alvorlig konkurrence i dagtibuddene. Med de nye regler fra 2009 har kommuner og forældrebestyrelser i landets dagtilbud nemlig kunnet vælge, om de vil have en kollektiv madordning for ALLE børnene.Selvom ordningerne primært er udbredt i i institutioner for de mindre børn, og selvom forældrene stadig skal betale for maden, så har loven ført til udvikling af nogle ny og spændende modeller for mad. Modeller, hvor der ikke blot er tale om bespisning, men om aktiv madpædagogik.

Og forsknings- og folkesundhedsverdenen er begyndt at se nærmere på ordningerne. Det ser nemlig ud til at være perspektivrigt rent sundhedsmæssigt og dannelsesmæssigt at tænke frokostordningerne ind i sundhedsfremme og læringsstrategier. Med Frokostordninger For Fremtiden gik to af de centrale organisationer sammen med Aalborg Universitet for at bidrage til udvikling af en fremtidig strategi for frokostordningerne. En udvikling, der trækker på en række praksisfortællinger og på den nyeste viden fra forskningen. Og som samtidig bringer erfaringer ind fra vores nabolande.

Programmet og presentationerne kan downloades her:

Program

Måltider i daginstitutioner i tal - v. Niels Glavind, Bureau 2000

Aktiv madpædagogik skaber mere maddannelse - v. Mette Vang Mikkelsen, LOL-Learning Over Lunch/Frida programmet, AAU.

Skaber frokostordninger merværdi for familierne? Resultater fra Frida programmet interessent analyser - v. Bent Egberg Mikkelsen, Professor, AAU.

Sansernes spisekammer. Erfaringer med aktiv madpædagogik fra de svenske børnehaver - v. Stina Algotsson, konsulent og koordinator for Sapere Nordic

Kan vi gøre børn nysgerrige på nye smagsoplevelser og skabe forbilleder for jævnaldrende og forældre? Erfaringer fra norske børnehaver - v. Tor Valdvik, Kommunikationschef, Norsk Kulturarv.

Hverdagen i Rakketerne - v. Kostfaglig eneansvarlig Winnie Andersen. Institutionen Gulfossgade Raketterne

 

 

 

 

 

News from Frida

See the list